Dwaalkat

Spinsels
zondag 11 maart 2018 14:30 uur
€ 16,00
Theaterzaal
  • Muziek
  • Zondagmiddag Concertreeks

Een sprankelend, humoristisch, ontroerend theaterconcert. 

Winnaar Rabo Talenten Concours 2015-2016
Winnaar Muziekprijs Theaterfestival Boulevard 2013

Reacties van het publiek:
“Super mooie poëzie op muziek”
“Dat zo’n jonge ziel zulke diepe doorleefde gevoelens weet te wekken, geeft vertouwen in de toekomst. “
“Puur, goede teksten, uitstekende band. Katja is een talent.”

Als Dwaalkat bezingt Katja Remmerswaal met haar band haar chaotische, vreemde, maar verfrissende hersenspinsels. Begeleid door piano, bas, drums en gitaar, maakt Dwaalkat mooie uitgesponnen liedjes. Ze combineert creatieve taalvondsten, originele composities en een hoop te vertellen tot het theaterconcert Spinsels. De regie is in handen van Gérard van Kalmthout (hij werkte o.a. met Eefje de Visser en The Kik)

Dwaalkat won met haar theaterconcert Spinsels het Rabo Talenten Concours 2015-2016. Eerdere winnaars zijn Louise Korthals, Eva Crutzen en Roos Blufpand.
Eerder won Dwaalkat al de Muziekprijs van Theaterfestival Boulevard. Ze werd geprezen om haar “verrassende, geloofwaardige voorstelling, waarbij geen enkel nummer voorspelbaar is”. “Uniek in zijn setting en bewonderenswaardig naïef.”

Recensies
De Haagse Katja Remmerswaal, afgestudeerd aan de Tilburgse Rockademie, maakt onder de noemer Dwaalkat eigenzinnige Nederlandse liedjes. Eerlijk en origineel als Eefje De Visser of Aafke Romeijn, maar in een stijl die de middenweg weet te vinden tussen pakweg het 3FM en het 100%NL publiek. Haar eerste EP Spinsels komt aan het einde van een aantal succesvolle theatertours en winst op o.a. het Rabo Talenten Concours. Spinsels is een charmant eerste wapenfeit en toont een groot potentieel. 
Lees verder op: www.festivalinfo.nl/recensie/9137/Spinsels/Dwaalkat/

“De zangeres is een mooie, bijna engelachtige verschijning. Ze begeleidt zichzelf achter de piano: ze zingt en vertelt. Haar Nederlandse teksten zijn knap geschreven: vol humor, maar ook verdrietig en met een zwart randje. Haar stijl is te vergelijken met Roosbeef: stukken heel snel gesproken/gezongen tekst, met tussendoor ruimte voor hoge tonen en uithalen. Ze zingt over keuzes in het leven, maar ook over concrete dingen als dampende mannen in de sportschool. Haar optreden heeft mij echt geraakt en ik hoop daarom dat vele van jullie haar gaan bekijken.” – Delftfringe

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier