Ernest Beuving

Klap van de Korenmolen
zaterdag 24 maart 2018 20:30 uur
€ 16,00
Theaterzaal
  • Cabaret

Foto: Erik Schaddelee

‘Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’

Het is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer. Zijn acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en een Mick Jagger met ADHD.

Hij wordt begeleid door gitarist Erik Raayman (speelde o.a. bij Liesbeth List, Zenga, Purper, Henk Elsink e.v.a.).

Pers over deze show:
“behalve zijn prachtige liedjes moet Ernest Beuving het hebben van  zijn theaterpersoonlijkheid. De niet te stuiten cabaretier ontpopt zich als beschouwer. Wat blijft is zijn mateloos gevoel voor humor.” (De Stentor)
“warme liedjes en hilarisch” (Het Brabants Dagblad)
“allround cabaretier Beuving zet de zaal op zijn kop.” (Arena)

Ernest speelde hiervoor Ernesto (van Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers). De Telegraaf noemde hen ooit: “het beste bewaarde theatergeheim van Nederland.” Hij schreef hiervoor de meeste  teksten en de muziek.

Hij werkt nu samen met 4 topmuzikanten, enkelen speelden o.a. bij Robert Long, Liesbeth List, Henk Elsink en Zenga.

Recensieqoutes (eerder over hem):
“meesterlijke imitaties en Beuving laat weer horen over wat voor een voortreffelijke zangstem hij beschikt.” (Leeuwarder Courant)
“een multitalent met een ijzersterke zangstem, vlijmscherpe imitaties en hij improviseert ongelooflijk soepel.” (De Stentor)
“een prachtige zangstem en liedjes die verbazingwekkend goed klinken.” (Tubantia)
“Niemand is bestand tegen hem, een mond als een mitrailleur en altijd een voltreffer op het juiste moment. Zijn rake imitaties vallen in de smaak evenals zijn melancholische liedjes.” (Telegraaf)

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier