Roze Pubquiz

Vorig jaar was er de eerste “roze” pubquiz in Het Veur Theater, waar menigeen het nog steeds over heeft. Ook dit jaar organiseren Het Veur Theater en de Gemeente Leidschendam-Voorburg een roze pubquiz! De roze pubquiz is onderdeel van een awareness-campagne rondom Coming Out Dag, een initiatief van vijf regenbooggemeenten. Kijk op www.cochaaglanden.nl of www.dwhdelft.nl voor een overzicht van alle activiteiten, meer info over Coming Out Dag en de regenbooggemeenten.

Altijd al eens willen weten wie nu echt de slimste is? Na de Pubquiz weet u het! De roze Pubquiz is een hilarisch evenement voor jong en oud, homo, lesbisch, transgenders, biseksuelen en zelfs hetero’s zijn welkom. De vragen zullen ook deels in het teken staan van gender- en seksuele diversiteit en emancipatie van LHBT+
Onder de bezielende leiding van een Pubquizmaster zullen de hersens gekraakt gaan worden!

Er is plaats voor maximaal 18 teams (minimaal 4, maximaal 6 personen per team), dus meld je snel aan!! Maar: plezier staat voorop! Wie durft het aan?

Omschrijving
Een Pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams van 4 à 6 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, nieuws, muziek, films, etc. Let op: een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat de Pubquiz garant voor plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau. Zonder gedoe dat mensen “voor gek staan”: je speelt in een team, en je zult zien dat iedereen zijn of haar steentje zal bijdragen in het beantwoorden van de vragen!

Programma
Het programma van een Pubquiz ziet er als volgt uit:
De quizmaster legt het verloop van de Pubquiz uit aan de deelnemers.
Dan gaat de Pubquiz van start, en worden de vragen in rondes van 10 (open) vragen op de deelnemers afgevuurd. Zij overleggen met de rest van de teamleden en schrijven dan – hopelijk – het juiste antwoord op het antwoordvel. De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes (“van wie is deze baard?” of “hoe heet dit dier?”) en muziekrondes (“wat is de titel van deze hit?” of “hoe heet deze meidenband”?). Tussen de vragenrondes door wordt er geregeld een rondje ‘Petje op/Petje af” gespeeld waarmee ook prijsjes en punten verdiend kunnen worden!
Na elke ronde worden de formulieren verzameld en nagekeken, en worden juiste antwoorden beloond met punten. Het team dat na acht rondes de meeste punten heeft verzameld mag zich Pubquizkampioen noemen en de prijs in ontvangst nemen.

Tags: , ,

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier