Rajko Disseldorp, Jeroen Kant en Thjum Arts

De zolang we leven tour
zaterdag 28 oktober 2017 20:30 uur
€ 16,00
Theaterzaal
  • Cabaret

Twee jonge cabaretiers en een (wat oudere) muzikant gooien hun drie eigenzinnige en verschillende voorstellingen bij elkaar, op één avond.

Foto: Charlotte Odijk

Cabaretier Rajko Disseldorp bundelt opnieuw de krachten met jonge makers. Begin 2015 startte hij samen met Tom Lash, Roel Meijvis en zijn broer Yuri Disseldorp het impresariaat Boomhut Zaken. Als de ‘allerjongste cabaretiers van Nederland’ speelden zij in seizoen 2015-2016 in ruim veertig theaters tijdens De lang zullen we leven tour. Dat wierp zijn vruchten af. Ondertussen is Lash – onder regie van Yuri Disseldorp – avondvullend gegaan en bouwt Rajko verder aan het impresariaat, gericht op ontwikkeling. Dit seizoen weer de theaters in, maar dan met nieuwe namen: Jeroen Kant en Thjum Arts. De zolang we leven tour.

Rajko Disseldorp

Foto: Charlotte Odijk

Hij is cabaretier én journalist. Als cabaretier stond hij in 2015 in de finale van de Culture Comedy Award, de grootste stand-up comedyprijs van Nederland én België en in datzelfde jaar behaalde hij samen met zijn broer Yuri Disseldorp de finale van ’t Groninger Studenten Cabaret Festival, één van de grootste festivals van Nederland. Als journalist publiceerde Disseldorp onder andere in de Volkskrant, AD en jongerenkranten 7Days en Kidsweek. Momenteel schrijft hij bijna dagelijks stukken op de kunstpagina’s van Het Parool. In zijn voorstellingen probeert hij zichzelf en alles om hem heen te begrijpen, door zowel de gekte als de serieuze kanten in hem te omarmen. En dat levert een fascinerend stukje cabaret op.

Jeroen Kant

Foto: Charlotte Odijk

Een eigenzinnige liedjesschrijver, dat is Jeroen Kant. Hij zoekt en streeft naar authenticiteit en vindt die ook. Geen clichés, geen compromissen of verlies van eigenheid. Hij is winnaar van de Nekka-prijs 2015-2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross en Into The Great Wide Open en speelde vier jaar met veel succes eenmansvoorstellingen op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Ook verzorgde hij het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, Ben Caplan en Ian Siegal. Wie naar zijn liedjes luistert, merkt dat en weet dat hier iets klinkt dat echt is.

Thjum Arts

Foto: Charlotte Odijk

Wanneer Thjum Arts opkomt, gebeurt er iets. Een groot talent dat met een droogkomische stijl praat over alledaagse zaken, maar het ook combineert met zijn filosofische, maatschappelijke kijk. Arts studeerde politicologie, stond in de halve finale van ’t Groninger Studenten Cabaret Festival, behaalde de finale van ’t Griffioen Zuidplein Cabaret Festival én won de publieksprijs van de Comedy Talent Award. In zijn voorstelling doet hij enkele ‘spoken words’ en onderzoekt hij zichzelf en het leven op een eigenzinnige manier, waardoor je na afloop niets anders kunt zijn dan onder de indruk.

 

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier