Veur Klassiek: Daniel van der Hoeven

donderdag 5 april 2018 20:30 uur
€ 18,00
Theaterzaal
  • Muziek

Programma:
Onder meer deel 1 ‘Ondine’ uit Gaspard de la Nuit van Maurice Ravel
en deel 1 uit de Sarcasmes van Sergej Prokofiev

Concertpianist Daniël van der Hoeven treedt regelmatig op in Nederland en daarbuiten. Van der Hoeven trad behalve in Nederland op in onder andere België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten. Hij soleerde met diverse Nederlandse orkesten. Daniël van der Hoeven is ook zeer actief in de kamermuziek. Zijn debuut-cd met werken van Prokofiev en Bartók kwam in de herfst van 2013 uit en werd zeer positief ontvangen.

Daniël van der Hoeven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver en sloot zijn masterstudie af bij Naum Grubert, met onderscheiding! Hij volgde masterclasses en privé-lessen bij Brigitte Engerer, professor aan het Conservatoire Supérieure van Parijs. Hij nam verder deel aan masterclasses bij Dmitri Bashkirov, Oxana Yablonskaya, Boris Berman en vele anderen. In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding. Hij won prijzen op internationale pianoconcoursen en werd winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg en in Leipzig. Hij won de hoofdprijs bij het YPF Nationaal Pianoconcours in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en trad op in de Carnegie Hall in New York.

De Veur Klassiek concerten worden mede mogelijk gemaakt door het van Ravesteynfonds, fonds 1818 en Charity Stichting Rob Beers.

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier