Veur Klassiek: Larissa Groeneveld (cello) en Frank van de Laar (piano)

Foto: M. Doomernik

‘Een TOPduo dat zijn professionele sporen in de klassieke muziek ruimschoots verdiend heeft, met muziek van de bovenste plank!’

Larissa en Frank ontmoetten elkaar op jeugdige leeftijd op het Sweelinck Conservatorium Amsterdam waar zij hun opleiding kregen bij respectievelijk Dmitri Ferschtman en Jan Wijn. Zij sloten hun studie af met de hoogst denkbare onderscheiding.

Hun wederzijds naadloos aansluitend muzikaal enthousiasme, creatieve overtuiging en artistieke visie leidden ertoe dat zij sindsdien onafgebroken op talloze podia in binnen en buitenland te beluisteren zijn geweest.
Hun aanstekelijke samenspel werd met prijzen en onderscheidingen beloond waaronder het ARD concours in München (1992).
Daarnaast vormden zij lange tijd samen met klarinettist Hein Wiedijk het succesvolle Trio Dante en maakten zijn in 2007 een cd met Ernst Reijseger in repertoire van deze cellist zelf.
Larissa en Frank hechten veel belang aan een zo breed mogelijk repertoire, van Bach tot inkt-natte composities en zij genieten van het avontuur zich op minder platgetreden paden te begeven. Vele vooraanstaande Nederlandse componisten waaronder Theo Loevendie, Theo Verbey, Klas Torstenson, Roel van Oosten en Guus Janssen hebben nieuwe stukken voor hen geschreven.

Larissa maakt samen met de pianiste Ellen Corver en de violist Peter Brunt deel uit van het Osiris Trio dat in de loop der jaren wereldfaam heeft opgebouwd.
Zij is sinds 2001 als hoofdvak-docente cello verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, de AMT voor jong talent en aan het Conservatorium van Amsterdam voor het Master Hoofdvak Pianotrio.
Zij bespeelt een Domenico Busan cello uit Venetië 1763.

Nadat Frank van de Laar een aantal belangrijke prijzen behaalde waaronder een derde prijs op het Brahms Concours Hamburg 1987, volgden optredens wereldwijd elkaar in hoog tempo op, warm onthaald door pers en publiek. Talloze radio- en televisie-opnames legden zijn uitvoeringen vast en meer dan 25 cd’s verschenen van zijn hand. Thans is hij verbonden als hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle.

Programma:
I micro- en macrokosmos……
Jonathan Dove- Prayer Wheel
J.S. Bach Suite V
Oene van Geel North Adams 
– pauze –
Peteris Vasks Das Buch Dolcissimo
Ludwig von Beethoven- Sonate opus 69 Cello Sonata No.3 in A major 
Sulkhan Tsintsadze – First Piece on Folk Themes for cello and piano (1950)
Villain’s Song on a Carriage

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier