Don 27 maart: Film – Any day now

any_day_now_awards

Datum: Donderdag 27 maart 2013
Aanvang: 20:00 uur
Prijs: €7,00

bestel_kaarten

ADN_FINAL_2500px-webBeleef recente topfilms in Leidschendam! Elke maand brengen wij het filmprogramma voor de komende maand uit. Hierdoor bent u verzekerd van de meest recente topfilms. Dus heeft u net die film gemist in de bioscoop? Kom hem bekijken in het Theater! bezoek deze site in de maand voorafgaand aan de filmavond voor het programma van deze maand of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Winnaar van 10 publieksprijzen op diverse filmfestivals in met in de hoofdrol de geweldige Alan Cumming, Any Day Now is een krachtig verhaal over liefde, acceptatie en familie. Wanneer een tiener met het syndroom van Down (Isaac Leyva) wordt verlaten door zijn moeder, neemt een homoseksueel stel (Alan Cumming en Garret Dillahunt) hem in huis en zij worden de liefdevolle familie hij nooit heeft gehad. Maar wanneer hun onconventionele woonvorm wordt ontdekt door de autoriteiten, zijn de mannen gedwongen om te vechten tegen een ​​bevooroordeeld rechtssysteem om het leven te redden van het kind waarvan ze zoveel zijn gaan houden.

Geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal uit de late jaren 1970. “Any Day Now” belicht  juridische en sociale kwesties die nu nog net zo relevant zijn als 35 jaar geleden.

Reacties van publiek:
“Kritische film die denk ik nooit de waardering gaat halen die hij verdient gezien het onderwerp wat gewoon tot op de dag van vandaag gevoelig ligt in landen als de VS.”

“Schitterende en emotionele film”

“Hartverscheurend, gehuild en nu echt bevestigd wat ik eigenlijk al wist… Het rechtssysteem is een groot corrupt zootje… Prachtig filmwerk en je zou hopen dat het fictie was… Maar ik ben bang dat het de werkelijkheid is… “

“Prachtige film! Je wordt echt meegesleept in het verhaal en leeft je helemaal in, wat een bekrompenheid in die tijd en wat een onrecht. Geweldige acteerprestaties van de drie hoofdrolspelers, je wil de jongen zo adopteren en mee naar huis nemen.  Echt een onverwacht juweeltje van een film, absoluut kijken!”

Tags: