Meteen naar de inhoud

Het Veur Theater genomineerd als meest gastvrije theater van Nederland

Op 19 september 2017 is bekend gemaakt dat Het Veur Theater is genomineerd als Meest gastvrije theater van Nederland, in de categorie middelgrote gemeenten. In totaal zijn er 40 theaters genomineerd, in vier categorieën.

De prijs
ANWB-leden hebben alle theaters van Nederland beoordeeld op beschikbaarheid, prijsniveau, het zitcomfort, horeca, sfeer en uitstraling, het zicht op het podium en het voorstellingsaanbod. Op woensdag 4 oktober wordt bekendgemaakt welke theaters naar huis gaan met de bronzen, zilveren en gouden prijzen. Het theater met de hoogste score mag naar huis met de titel “Meest gastvrije theater van Nederland”. In 2016 was die titel voor De Goudse Schouwburg.

Blij en vereerd
“We zijn zeer trots op deze nominatie,” aldus directeur Oscar van Schijndel. “We werken hard om zonder structurele subsidie van de Gemeente toch een kwalitatief theater neer te zetten. Natuurlijk zijn we blij en vereerd dat onze bezoekers ons waarderen en op ons hebben gestemd. Het geeft ons en onze vrijwilligers de energie om door te gaan met waar we mee bezig zijn!”

Het Veur Theater
Het theater is in 2013 ontstaan doordat na gemeentelijke bezuinigingen de toenmalige theaterstichting fuseerde met het andere theater in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De beschikbare subsidie ging naar het andere theater en het oude theater dreigde leeg te komen staan. Een groep vrijwilligers en tevens ondernemers in het centrum voelde zich geroepen het theater zónder subsidie open te houden. Het theater dat gevestigd is in een oude kerk, ligt aan de Damlaan in het historisch centrum van Leidschendam: dichtbij de Vliet en de karakteristieke sluis. Inmiddels is het theater zeer succesvol te noemen met een hoge bezettingsgraad, veel feesten en partijen en zakelijke bijeenkomsten en vergaderingen. Het vijfde seizoen is deze maand ingegaan met veel gevestigde cabaretnamen, maar er is ook veel ruimte voor nieuw cabarettalent, lokaal amateurtoneel, jeugdtheater, concerten en films.