Meteen naar de inhoud

Het Veur Theater wint de Cultuurprijs (publieksprijs) Leidschendam-Voorburg

De publieksprijs van de Cultuurprijs is gewonnen door Het Veur Theater. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Frans Kokshoorn en Ming Hou Chen. Het theater was een van de veertien genomineerden voor de prijs die in de Franse Kerk in het Huygenskwartier Voorburg werd uitgereikt.

Voor de publieksprijs werden maar liefst 1865 stemmen uitgebracht. Daarvan gingen er 477 naar Het Veur Theater, dat daarmee afgetekend winnaar werd.

De juryprijs werd gewonnen door Ab Smit van het Cultureel Zomerfestival. Juryvoorzitter Tilly Zwartepoorte: “Het Cultureel Zomerfestival vormt in volle breedte een staalkaart van de cultuur in deze gemeente. Muziek, dans, beeldende kunst, theater, sport, alles komt aan bod. Dat is een unieke prestatie.”

De aanmoedigingsprijs was voor Esseline van de Sande van de Stadscoalitie Wereldcultuur. Zwartepoorte: “De Stadscoalitie is in staat om de integratie van vluchtelingen te begeleiden door middel van samen eten, muziek te maken en vooral te ontdekken wat hun culturen, hun ambachten kunnen betekenen voor onze samenleving.”

De gemeente Leidschendam-Voorburg kende acht laar lang door bezuinigingen geen cultuurprijs meer. Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg wilde de prijs nieuw leven in wil blazen om iedereen die zich met kunst & cultuur bezighoudt verder te inspireren, te motiveren en te stimuleren. Er waren drie categorieën: de publieksprijs, de aanmoedigingsprijs en de juryprijs. De publieksprijs werd bepaald door stemmen op de site van GBLV en de andere twee door een onafhankelijke jury, bestaande uit Tilly Zwartepoorte, Pan Sok en Alfred van Bunge.

De uitreiking in De Franse Kerk werd door maar liefst 150 belangstellenden gevolgd. Juryvoorzitter Zwartepoorte liet tot slot dan ook weten dat de jury graag zou zien dat de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg een blijvend karakter krijgt.