Jeugdvoorstellingen in de Herfstvakantie

Weet u al wat u gaat doen in de herfstvakantie met de kinderen? Naar het theater natuurlijk!

Woensdag 21 oktober – 11:00 & 14:30 uur: Jip & Janneke (3+) door Wijnand Stomp

Ben jij ook zo dol op Jip en Janneke van Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp? De twee kleutervriendjes beleven samen de leukste avonturen; als de Koning & Koningin, tijdens het brandweertje spelen, met de wolf die erg lacht, en natuurlijk met hun een hondje Takkie en Siepie de poes.

Als kind was Wijnand grote fan van Jip en Janneke. Op Curaçao – het eiland van zijn jeugd – had hij zelfs Jip en Janneke gordijnen. In zijn slaapkamer speelde hij
uren alle verhalen met veel plezier na.

In Jip en Janneke neemt Stomp je mee naar zijn kinderjaren. Als geen ander weet hij de twee buurkinderen tot leven te wekken. Een hemelbed dat wordt omgetoverd tot een levensgrote vertelkast, vormt het decor voor een swingende show vol ondeugende kleuter humor.

Kom ook! Speel, zing en dans mee in deze kleurrijke kleuter jubileum vertelling van kids-comedian Wijnand Stomp.

[hr]

Donderdag 22 oktober – 14:30 uur: Het geheim van de liefde (6+) door Theatergroep Locals

Foto: Caspar Koster

Foto: Caspar Koster

Een humoristische, muzikale en kleurrijke voorstelling speciaal gemaakt voor de kinderboekenweek 2015. Over wetenschap en de liefde, want alles kan je onderzoeken dus ook de liefde! 

Mijn naam is Ysbrand.
Bij mijn geboorte was het al bekend dat ik iets zou kunnen wat voor onmogelijk werd gehouden.
Ijs brandt, dachten mijn ouders.
Dat moet kunnen.

Ysbrand is een geniaal wetenschapper. Hij denkt over alles na en er is niets dat hij niet begrijpt. Er is maar één ding waar hij tot dusver geen verklaring voor heeft kunnen vinden. Zo mysterieus is het, zo ongrijpbaar: De liefde. Als álles te verklaren is, dan moet toch ook de liefde in cijfers, wetten en formules te vangen zijn?
In huis werkt Ysbrand dag en nacht aan zijn theorie over de liefde. Zijn staat van opperste concentratie wordt verstoord door muzikanten die voor zijn raam muziek staan te maken. Als Ysbrand mopperend naar buiten loopt om de twee weg te sturen komt hij plots op een briljant idee.
Ysbrand haalt de twee voor onbepaalde tijd in huis voor het meest praktische en belangrijke deel van zijn onderzoek: een real-life experiment. Hij is ervan overtuigd dat hij met zijn wetenschappelijke kennis over de liefde, deze willekeurige jongen en dit willekeurige meisje verliefd op elkaar kan laten worden. Maar, in zijn zoektocht naar het geheim van de liefde stuit Ysbrand op precies één onverklaarbaar, ongewenst, slecht getimed, nooit voor mogelijk gehouden, onmeetbaar en allesbehalve matig, vurig obstakel.
De Liefde.