Jeugdvoorstellingen in de Kerstvakantie

arthur-christmas

Maandag 22 december – 14:30 uur:
film: “Arthur Christmas”

Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten?

Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren.

Geniet met de hele familie van deze nieuwe Kerstklassieker, boordevol opwinding, plezier en verwondering.


kabouter-met-eekhoorn1

Dinsdag 23 december – 14:30 uur:
Jacobus Wieman: “Kerstkabouteravontuur”

Een kerstvoorstelling over kabouters, een kacheltje, een verdwaalde hond,een gemene heks en een zelfgemaakte kerstboom.
Één en ander speelt zich af in het ijshuisje van de kabouterbroertjes. Ze hebben het druk en krijgen ook nog een logé terwijl één van de twee op pad moet. Het kleine neefje Snuitertje komt en heeft zelf een kerstboom gemaakt, maar zijn oom, die er nu alleen voor staat, vindt deze niet mooi. Snuitertje geeft toe dat hij niet erg handig is dus dat hij vast geen goede kerstkabouter zal worden. Daarom wil zijn jonge oom hem helpen en draagt hem op alleen op het huisje te passen terwijl hij iets beter gaat zoeken in het bos. Hij mag niemand binnen laten en de kachel mag nog niet branden anders zal de rook door de kerstman als noodsignaal worden begrepen. Snuitertje wil best de kerstman eens ontmoeten. De logeerkamer is speciaal voor de kerstman in orde gemaakt.
De heks zoekt haar weggelopen hond. Als blijkt dat zij hem als kerstdiner wil gebruiken moet de kleine kabouter al zijn slimheid gebruiken om de hond en het kerstfeest te redden. Heksen kunnen toveren, maar met het juiste toverstaf kan de kabouter het ook.
Met een beetje geluk en natuurlijk de hulp van het publiek komt alles tot een goed einde en de slechtheid van de heks smelt als sneeuw voor de zon.

Thema’s: Kerstmis, kabouters.
leeftijd: vanaf 4 jaar
Duur voorstelling: 60 minuten