Kick-Off Het Veur Theater

Een nieuw Theater, een nieuwe naam, op een vertrouwde plek in Leidschendam:

HET VEUR THEATER

Op dinsdag 8 januari vond de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel plaats van de Ondernemersvereniging Leidschendam Centrum in Theater Camuz.

Samen met gemeenteraadsleden!

Samen met gemeenteraadsleden!

Dit jaar met een extra feestelijk tintje: tijdens de borrel, waarbij veel ondernemers, politici, pers en andere genodigden aanwezig waren, werden de toekomstplannen voor het nieuwe theater aan de Damlaan in Leidschendam én de nieuwe naam gepresenteerd. Na maanden van onderhandelen en onderzoeken van de mogelijkheden is er uiteindelijk een akkoord bereikt. Na goed overleg met de gemeente (wethouder van Ostaijen) en de nieuwe theaterstichting zullen de ondernemers van “Alles naar wens vof”, Alfred van Kesteren, Ingrid Blom en Oscar van Schijndel vanaf het nieuwe seizoen de exploitatie gaan overnemen van het theater in Leidschendam. Zij maken de doorstart onder een nieuwe naam: Het Veur Theater! De programmering zal o.a. bestaan uit cabaret, met name jong en aanstormend talent, jeugdvoorstellingen, filmvoorstellingen en toneelvoorstellingen van Toneelgroep “De Gezellen”. Daarnaast blijft het theater beschikbaar als trouwlocatie en is op de gebruikelijke manier af te huren voor feestjes, vergaderingen, presentaties enz. Tevens is er plek voor bijvoorbeeld verenigingen om repetitieruimte te huren. Dankzij deze doorstart kunnen ook de Gezellen hun repetitieplek blijven behouden.

De nieuwe theaterstichting (oud Camuz en Tobbe) zal, ook onder een nieuwe naam, verdergaan op de locatie in Voorburg. In de eerste jaren zal er door beide partijen nauw worden samengewerkt voor wat betreft de programmering, techniek enz.

Formeel zal het plan nog moeten worden goedgekeurd door de gemeenteraad; dit vindt plaats op 5 februari a.s.

Sfeerimpressie:

Presentatie: