Ga naar de inhoud

Officiële opening “Een droomstart voor Het Veur Theater”

Leidschendam – Met een opening die volkomen recht deed aan het schitterende programma voor 2013-2014 is de opening van Het Veur Theater een feit. Nadat in augustus 4400 handtekeningen werden aangeboden aan wethouder Van Ostaijen zijn initiatiefnemers Oscar van Schijndel, Alfred van Kesteren en Ingrid Blom blij met de doorstart van voormalig theater Camuz, slachtoffer van de in 2011 aangekondigde bezuinigingen op cultuur. “Opnieuw een theater voor de artiesten met het nieuwe motto: ‘Ontspan! Geniet! Beleef!

Door Manuela Bijl –  Het Krantje

De doorstart werd mede mogelijk gemaakt door een twee jaar durend milder huurcontract met de gemeente en een goed gevuld reserveringssysteem voor het komend seizoen. De drie initiatiefnemers dienden een businessplan in en startten een werkgroep met daarin de gemeente, Ondernemersvereniging Leidschendam Centrum (OLC) en diverse ondernemers. Op 5 december 2012 werden ze het eens en op 1 mei 2013 was de nieuwe naam Het Veur Theater werkelijkheid geworden. Naast het meer dan veelzijdige theaterprogramma voor het seizoen 2013-2014 mag het theater ook rekenen op de inkomsten van toneelgroep De Gezellen en diverse dansscholen. Het idee is om het pand commercieel uit te baten.

Wethouder Van Ostaijen wist samen met jongleur Niels Duinker goed hoe hij het balletje hoog moest houden tijdens de opening van Het Veur Theater. Foto: Het Krantje
Wethouder Van Ostaijen wist samen met jongleur Niels Duinker goed hoe hij het balletje hoog moest houden tijdens de opening van Het Veur Theater.
Foto: Het Krantje

Cultuur
“Wij krijgen twee jaar de tijd om ons te bewijzen. We zijn blij dat we destijds dat balletje hebben opgegooid bij de wethouder”, aldus Van Kesteren. Wethouder Van Ostaijen kreeg de eer om het theater te openen door een balletje op te gooien tijdens een zorgvuldig ingestudeerde jongleeract. Zijn felicitatie bestond uit complimenten: “Het Veur Theater draagt bij aan de culturele levendigheid van Leidschendam Centrum.”

Opening
Tijdens de officiële opening konden de genodigden vast een voorproefje nemen op het programma met optredens van cabaretier Silvester, jongleur Niels Duinker en de uiterst humoristische komediant Erik Koller, die in woord en gebaar een prachtige uitvergroting van testosteron vertolkte en de aanwezigen veelvuldig op het verkeerde been zette. Een droomstart voor Het Veur Theater.

Impressie door Midvliet: