Ga naar de inhoud

In deze vervelende tijd, voor o.a. de culturele sector, toch goed nieuws voor ons en uw theater! Theater Ludens en Het Veur Theater behouden de eigen identiteit en gaan samenwerken in plaats van samenvoegen. We gaan de samenwerking op het gebied van cultureel-maatschappelijke activiteiten, publiciteit, promotie en kaartverkoop verder uitbreiden. Als de raad met het voorstel instemt zal ons theater van de gemeente een structurele subsidie ontvangen .

Indien de partners buiten de theaters ook akkoord gaan, zal een deel van de culturele hotspot activiteiten van Theater Ludens in Het Veur Theater plaats gaan vinden. Zoals activiteiten van de jeugdtheaterschool, schoolvoorstellingen in het kader van het cultuurmenu en enkele popcafé avonden.

Op het gebied van publiciteit en promotie willen de theaters samenwerken in een gezamenlijke brochure, mogelijk een gezamenlijke website, kaartverkoop, advertenties, uitmarkten en meer. 

Wethouder Astrid van Eekelen: “We vinden het belangrijk dat alle inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen genieten van cultuur in onze gemeente. Met het huidige voorstel zorgen we ervoor dat Leidschendam en Voorburg elk een levendig theater behouden, dat zich inzet voor een passend cultureel aanbod en waar cultuurmaatschappelijke partners een plek voor hun activiteiten kunnen vinden.”

Oscar van Schijndel, directeur Het Veur Theater: “We zijn positief over het voorstel van de gemeente. Met een eigen structurele subsidie kunnen wij onze bezoekers een theaterbeleving blijven bieden. Door de samenwerking kunnen wij gebruikmaken van elkaars netwerk en kwaliteiten, zonder onze zelfstandigheid en identiteit te verliezen.”

Rogier Helwig, directeur Theater Ludens: “Op deze manier komt er een einde aan een periode van financiële en organisatorische onzekerheid en kunnen we ons weer volledig concentreren op een divers cultureel aanbod en voorstellingen en evenementen voor én door inwoners. Onze samenwerking met Het Veur Theater heeft voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg een duidelijke meerwaarde.”

Het voorstel is voorgelegd aan de gemeenteraad. Zij beslist er naar verwachting dit voorjaar over.

Structuele subsidie voor Het Veur Theater en samenwerking met Theater Ludens