Veur Klassiek – Sfeervol eerste klassieke concert in Leidschendam verdient vervolg

Donderdagavond 26 januari trad in Het Veur Theater het jonge, ambitieuze strijkkwartet Aristos Quartet op met twee ontroerende werken uit de klassieke periode. Dat hemelse klanken, sfeer en gezelligheid kan samengaan bewees Het Veur Theater in Leidschendam die avond. Op een zorgvuldig en oogstrelend uitgelicht podium werd dit mooie programma door het Aristos Quartet met veel passie over het voetlicht gebracht.

Uitgevoerd werd het bekende en sublieme Keizerkwartet van Joseph Haydn, vol met ingenieuze variaties en met duidelijke invloeden van de volksmuziek. Het tweede strijkkwartet was heel toepasselijk een vroeg strijkkwartet van Beethoven (opus 18 nr 1), ook al een publiekslieveling. Wat deze kwartetten uit de klassieke periode vooral bindt is dat ze ongeveer in dezelfde periode zijn voltooid, door Haydn in 1796 en door Beethoven in 1799. De naam van Puccini verwacht men niet snel in dit verband. Het werk ‘Crisantemi’ (chrysanten) is een korte elegie vol van melancholie, die Puccini zo vaak kenmerkt.

Klassieke concerten in dit theater zijn zeker voor herhaling vatbaar. De Stichting Het Veur Theater is een culturele ANBI instelling dus brengt vooral culturele activiteiten zonder winstoogmerk!

Inmiddels heeft Het Veur Theater een subsidie ontvangen voor de komende klassieke concerten dus wie op de hoogte gehouden wil worden van de klassieke muziek in Het Veur Theater kan dat laten weten door een e-mail te sturen naar klassiek@hetveurtheater.nl