Vliegende start kaartverkoop!

Leidschendam – De kaartverkoop voor voorstellingen seizoen 2014/2015 in het Veur Theater heeft een vliegende start doorgemaakt. “Het loopt echt storm in vergelijking tot de eerste dagen van het huidige seizoen”, vertelt Oscar van Schijndel daags na de start van de verkoop. Het tweede seizoen van het Veur Theater biedt dan ook een mooi programma met cabaret, toneel, muziek, film en jeugdvoorstellingen.

Door Inge Koot – Het Krantje

brochure1415voorkantOscar van Schijndel heeft vorig jaar samen met Alfred van Kesteren en Ingrid Blom de exploitatie van het theater aan de Damlaan overgenomen. Sindsdien draagt het voormalige theater Camuz de naam Het Veur Theater. Naast de exploitatie van het theater is het drietal ook de uitbater van restaurant De Heerlijkheid in het Damcentrum. Oscar, Alfred en Ingrid zijn alle drie bekenden in de lokale theaterwereld.

Alfred heeft 24 jaar vrijwilligerswerk bij Camuz gedaan, o.a. de boekhouding, Oscar 17 jaar de website en het kaartverkoopsysteem en Ingrid zit al jaren in het bestuur van toneelgroep de Gezellen. Dat zij van het Veur Theater een succes willen maken was al snel duidelijk. En dat moet lukken met het gevarieerde programma dat het theater biedt.

Cabaret en jeugdvoorstellingen
Er staan komend seizoen veel cabaretiers op het podium. En niet de allerminsten. Voorstellingen van landelijk bekende cabaretiers zoals Javier Guzman, Eric van Sauers, Van der Laan & Woe, Pieter Derks en Leon van Zanden, maar ook nieuw talent zoals Eva Crutzen en Lankmoed. Voor de jeugd zijn er voorstellingen met name in de vakanties en een aantal daar buiten.

Ze kunnen bijvoorbeeld genieten van ondeugende kleuter- en peuterhumor bij het verhaal van Floddertje van Annie M.G. Schmidt verteld door verteller van het jaar 2013: Wijnand Stomp. Zij kunnen genieten van heerlijke jeugdfilms of van Brammetje Baas; het kleurrijke feestje van een gewoon jongetje met een compleet eigen kijk op de wereld, naar het bekende verhaal van Tamara Bos.

Muziek
Op muzikaal vlak brengt het Veur Theater dit jaar onder andere de voorstelling van de band Alderliefste en een avond én middag vol liedjes over de jeugd en ouder worden door Angela Groothuizen. Muzikaal en heel gezellig is de zondagmiddag concertreeks met hapjes bij de naborrel! In deze reeks vindt men voorstellingen van Jan Vayne, Lenny Kuhr en Johan Frauenfelder.

Seizoen preview
Om een goede indruk te krijgen wat het Veur Theater komend seizoen te bieden heeft vindt er op 12 en 13 september een seizoen preview plaats. Twee bijzondere theateravonden met diverse optredens op humoristische wijze aan elkaar gepraat door een presentator of presentatrice.

Kaartverkoop
Het Veur Theater draait zonder subsidie. Best een pittige opgave voor de exploitanten. “Het culturele aanbod is zonder winstoogmerk. Het is ons gelukt een mooi programma neer te zetten voor een aantrekkelijke prijs per voorstelling.” De meeste cabaretvoorstelling kosten slechts 16 euro. Daar zitten ticketkosten in begrepen en krijgt men ook nog een drankje in de pauze of na afloop. Voor een filmavond en de jeugdvoorstellingen betaalt men 8 euro. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaartjes: hier

Tags:

One Response to “Vliegende start kaartverkoop!”

  1. zondag 27 september 2015 at 20:39 #

    ik wil graag kaarten bestellen voor 13 november 2015