Meteen naar de inhoud

Philippe Elan

Enfer et Paradis

In een volledig nieuwe theatershow presenteert Philippe, die een naam heeft opgebouwd als virtuoos vertolker van de klassieke Franse chansons, een collectie eigentijdse popsongs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Het repertoire is afkomstig van het nieuwe studioalbum Enfer et Paradis dat in voorjaar 2023 uitkomt.

Het album ademt de sfeer van vernieuwing. Naast nieuwe nummers, waaronder meerdere eigen nummers en bijdragen van Lenny Kuhr, vertolkt Philippe toch ook weer enkele van zijn favoriete chansons, maar dan wel in een nieuw muzikaal jasje. Wat blijft is de succesvolle samenwerking met zijn vaste begeleider Reyer Zwart die ook voor de productie van het album tekende. Samen kozen ze ervoor het nieuwe repertoire in de studio maar ook tijdens de concertreeks, te laten begeleiden door een voltallige band. De voorstelling draait in seizoen 2023-2024 zowel in kleinere als grotere bezetting.


Na de succesvolle theatershow Ma France en chansons en het huidige programma Tout Elan waar hij intiem wordt begeleid door Reyer Zwart op piano en gitaar, vindt Philippe zich volgend seizoen dus weer omringd door elektrische en akoestische gitaar, klavier en contrabas. “Ik geniet van alle extra mogelijkheden die de muzikanten me bieden om ook deze pop-kant van het Franse chanson te belichten. Juist ook omdat chansons zich op het moment mogen verheugen op hernieuwde aandacht.”  Philippe Elan opent in augustus het nieuwe seizoen in het Concertgebouw Amsterdam met 2 concerten samen met Gregor Bak.

Datum

zondag 28 jan 2024

Tijd

14:30

Prijs

€18.50

Meer Info

KAARTEN
Genres
KAARTEN
pauzedrankje
(Tenzij anders aangegeven / assortiment: koffie, thee, pils, fris, wijn)