Ga naar de inhoud

Boban Benjamin Braspenning

Boompje Beestje

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met Boompje, Beestje, een muzikale cabaretshow over woningnood.

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij, namens de pechgeneratie, in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.


Boban speelt Boompje, Beestje overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).

Over Boban
Boban Benjamin Braspenning (1994) is winnaar van de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, wat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré.

Quotes

Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut.”
“Braspenning is er eentje om in de gaten te houden”
“Woordspelingen en taalvondsten zitten behendig en ongedwongen verwerkt in al zijn materiaal” 
“Het ene minutieus uitgewerkte lied na het andere”
“Behalve goed samenhangende thematiek en verstand van zaken, heeft Braspenning een aanzienlijke bak talent aan zijn zijde.”
De veelzijdigheid van Bo Burnham (…).
De cynische zelfkritische toon van Jeroen van Merwijk (…).
De communicatieve stijl van Brigitte Kaandorp.” – Theaterkrant (Keuze van de criticus)

“Deze ethische econoom houdt met zijn intelligente liedjes het publiek een scherpe spiegel voor. De liedjes hebben stuk voor stuk oorwormpotentie.” – Juryrapport Groninger Studenten Cabaret Festival 2021

“De door hem zelf op gitaar en piano begeleide liedjes zijn ijzersterk en de grapdichtheid is hoog. Bovendien gáát het ergens over. Braspenning toont zich een veelzijdige cabaretier met een groot gevoel voor taal. Subtiel weeft hij in zijn programma commentaar op de misstanden op de woningmarkt, maar hij blijft altijd licht. Braspenning is geen drammer, hij wil vermaken. En dat doet hij.” – Theaterkrant 2021


Foto: Merlijn Doomernik


Tags:

Datum

zaterdag 23 mrt 2024
Geweest

Tijd

20:30

Prijs

€18.50

Meer Info

KAARTEN
Genres
KAARTEN