Ga naar de inhoud

Bovenste knoopje open

Hoe is het water?

Sjoerd wordt in zijn vriendenkring niet voor niets de eeuwige optimist genoemd. In Hoe is het water? zoekt hij naar broodnodige lichtpuntjes en brengt hij, samen met zijn band, hartverwarmende liedjes ter ontlading van een tijd die soms welhaast apocalyptische trekjes heeft. Tegelijkertijd verschaffen ze een verhelderende en scherpe blik op een wereld vol reclames, filters en complottheorieën. Want in welk water zwemmen we nu eigenlijk precies? Een avond vol humor en herkenning waarop je gegarandeerd optimistischer de zaal uit zal gaan dan je binnengekomen bent.


Bovenste Knoopje Open is een gezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer beluisterd werd, zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. De Theaterkrant noemt hen “een belofte” en schreef over Sjoerd: “Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.”.

  • Prachtige Nederlandstalige muziek van multi-instrumentalisten
  • De Theaterkrant noemt hen een belofte en schreef: Bovenste Knoopje Open luidt een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier.
  • Jonge mannen met poëtische en scherpe verhalen vol humor en engagement

In deze voorstelling worden liedjes gespeeld die middels seizoen 2 (!) van de podcastreeks Liftmuziek tot stand zijn gekomen. Voor iedere aflevering schreven zij een lied n.a.v. van een interview. Je hoort het gesprek en het maakproces van het lied.


Foto: Jeffrey Tomberg

De pers over “Hoe is het water?”:

“Inhoudelijk is Van Capelleveen beslist onderscheidend van zijn cabaretcollega’s. Met zijn
ongecensureerde activisme verwoordt hij de bedrukkende zorgen van een nieuwe generatie.”
– de Theaterkrant

“Naast saxofoon en basgitaar spelen Marcel Kouwenhoven en Job-Jurre Huiskamp ook prachtig cello
en viool: als die samengaan tillen ze elk nummer naar een hoger niveau.”
– de Theaterkrant

Foto’s Yan Kei LoTags:

Datum

vrijdag 1 mrt 2024
Geweest

Tijd

20:30

Prijs

€18.50

Meer Info

KAARTEN
Genres
KAARTEN