Dorine Wiersma

Foto: Bertina Slager & Suzanne Mol

“Een beukpartij op hoog muzikaal en literair niveau” en “een zalig programma”. De recensie van De Theaterkrant is duidelijk: ook het vijfde cabaretprogramma van Dorine Wiersma is er eentje om niet te missen.

Niet eerder liet Dorine zo begeesterd van zich horen. Met rake verbale, maar vooral muzikale klappen slaat ze vrolijk om zich heen en zet ze haar nagels in het leven van vandaag. Want er valt een hoop te katten.

Bijvoorbeeld op mensen met een vermeende glutenallergie, op brutale senioren die denken dat de hele wereld om hen draait, en op de vele BN’ers waarvan niemand weet waarom ze BN’er zijn geworden.

Zoals we van Dorine mogen verwachten, zit ook deze voorstelling weer vol met virtuoze gitaarliedjes in muziekstijlen uit alle windrichtingen gecombineerd met vakkundig geschreven teksten in de traditie van Kees Torn, Ivo de Wijs en Drs. P.

Dorine werd bekend met haar, met de Annie M.G. Schmidtprijs bekroonde lied Stoute Heleen. Het NRC Handelsblad plaatste haar vorige cabaretvoorstelling D&A in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het seizoen. De Volkskrant noemde Dorine “een van de beste cabaretliedjesschrijvers” en haar gitaarspel “een groot genot”.