Ga naar de inhoud

Duo Eclectique

Tijdens de Open Monumentendagen 2023 speelden ze voor het eerst samen, Eugenie Geurts (piano) en Jurrien Peterse (hobo). Dat smaakte naar meer. De twee top muzikanten uit Heusden-vesting concerteren als Duo Eclectique nu in het Veur Theater! De naam van het duo komt voort uit de wens om een prachtige combi tussen klassiek en jazz/lichte muziek te brengen.

Jurrien Peterse zijn eerste herinnering aan de hobo gaat terug naar het sprookje Peter en de Wolf. Dat was het instrument dat hij wilde leren. Hij studeerde aan het conservatorium, bij o.a. Hans Roerade, zijn leraar hobo en oud-solohoboïst van het Residentie Orkest uit in De Haag. Regelmatig is Jurrien invaller bij symfonieorkesten, projectorkesten en harmonieorkesten waaronder het Van Wassenaer Trio.

Eugenie Geurts groeide op in een muzikale familie. Van kleins af aan ging ze samen met hen alle jazzfestivals af en stond ze te swingen op muziek van Count Basie en Duke Ellington. Later leerde ze op het North Sea Miles Davis, Erikah Badu, Tania Maria, Toots Thielemans en vele andere topartiesten kennen.
Eugenie heeft zich vooral laten inspireren door krachtige, eigenzinnige vrouwen als Bette Midler, Madonna, Billy Holiday, Angie Stone, Erikah Badu, Tania Maria, Chaka Kahn en Tina Turner.
Eugenie is een rasartiest die met een enorme overgave, dynamiek en soul speelt, zingt en performt. 

Datum

zondag 20 okt 2024

Tijd

14:30

Prijs

€18.50

Meer Info

KAARTEN
Genres
KAARTEN