Jasper van der Veen – Het dreigt volslagen goed te komen

Foto: Jurre Rompa

Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos. Over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

De winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 speelt dit seizoen zijn eerste avondvullende voorstelling onder regie van Peter van de Witte.

Jasper van der Veen (Groningen, 1987) studeerde Politicologie aan de UvA en volgde de theateropleiding van Selma Susanna. In 2012 en 2013 stond hij in de finales van zowel het Groninger als Amsterdams Studenten Festival. Jasper maakte kilometers bij Comedytrain, speelt mee in de Cabarestafette en in voorprogramma’s van Jeroen Leenders en Roué Verveer.