Jennie Lena – Sings Michael Jackson unplugged

zondag 3 oktober 2021 - 14:30 uur
€ 18,00
 • Muziek

Jennie Lena ‘stands out!’. Ze is een eersteklas vocalist en live performer en groeide op met een rijk palet aan muzikale stijlen: Soul, Rhythm & Blues, Gospel en Funk.

“Al sinds dat ik een klein meisje was ben ik een enorme Michael Jackson fan. De stem van de ‘jonge Michael’ was altijd mijn grootste inspiratie en zo ontdekte ik tijdens het zingen van zijn nummers mijn eigen stemgeluid. Zijn muziek en vocale inspiratie zitten in mijn DNA verweven. Deze muziek is wie ik ben, heeft mij geïnspireerd en deze theatershow komt regelrecht uit mijn hart!”

In een intieme setting neemt Jennie het publiek mee naar drie decennia Michael Jackson. Songs als Thriller, Billy Jean, I Want You Back, Ben, Earth Song, Bad, The Way You Make Me Feel, Man in the Mirror en niet te vergeten Who’s Loving You, waarmee zij meer dan 45 miljoen views behaalde op YouTube. Een unplugged eerbetoon aan de King of Pop zoals alleen Jennie Lena dat kan brengen.

Jennie verrast haar publiek keer op keer met haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek. Gecombineerd met haar prachtige stem maken deze Michael Jackson Unplugged show tot een intense avond die ontroert en vermaakt. 

UNPLUGGED MICHAEL JACKSON – ALBUM
Stoute schoenen zijn haar niet vreemd, dus Jennie gaf aan dat het haar cool leek om met oud muzikanten van Michael Jackson aan een album te werken. Het werd al snel duidelijk dat als er één muzikant iconisch is geweest rondom Michael Jackson, dit Jennifer Batten is. Dus hebben wij haar benaderd en kregen nog dezelfde avond een enthousiaste mail terug over wat een Bad Ass Jennie is. De tweede muzikant is Tony Newton, de bassist die jarenlang met de Jackson Five speelde (en nog veel meer Motown artiesten). In februari 2019 vloog ze naar LA om met beiden de studio in te duiken en uiteraard alles te filmen. De opnames werden ondersteund door producer, toetsenist en arrangeur Sylvester Rivers (toetsenist uit de Jacksons band in de 80’s).

BIO
Soms gaat er jarenlang hard werken vooraf aan een droomdebuut. Jennie zat vanaf haar vijfde tot haar vijftiende in diverse bands. Tot haar 25e zat Jennie op de Amsterdamse theaterschool. Daarna besloot ze zich alleen nog maar op muziek te richten. In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze haar eigen liedjes ging schrijven en opnemen en er het podium mee opging. 

Ze werd snel opgemerkt en haar carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Naast regelmatige optredens in populaire tv- en radioprogramma’s in Nederland, opende Jennie ook voor Joss Stone, die haar uitnodigde om met haar mee te gaan op haar Europese tour. Er volgde optredens in vele hoofdsteden in Europa, Azië en de Verenigde Staten, waaronder het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York). 

De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij The Voice of Holland in 2015. Haar blind audition nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 45 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: “Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!”

Internationale blogs als 9Gag, Diply, the Huffington Post en LikeMag schreven lovend over haar en sterren als Robin Thicke, Kelly Clarkson, Adam Levine, Tyler Perry en Nia Long deelden Jennie’s muziekvideo’s op social media. 

“Voor mij was The Voice een geweldige manier om een groter publiek te bereiken en dus ook een belangrijk onderdeel van mijn muzikale reis. De makers van The Voice gaven mij genoeg ruimte voor mijn eigen muzikale stijl.” Na The Voice ging Jennie naar L.A. en New York om te schrijven en shows te geven, toerde door Europa, werkte aan een nieuw album en werd uitgenodigd om op te treden op het toonaangevende SXSW festival in Austin (Texas). Inmiddels heeft ze 3 albums en 2 EP’s uitgebracht.

De Amerikaanse band Post Modern Jukebox (60 miljoen views op Youtube) nodigde Jennie uit om samen een muziekvideo met ze te maken en mee op tour te gaan.

Het nummer You Give Love a Bad Name debuteerde in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Charts Jazz en heeft miljoenen views.

PERS

 • “Jennie is één van mijn meest favoriete vocalisten ooit” – Perez Hilton
 • “She is so great!” – Kelly Clarkson
 • “Jennie Lena betovert je met haar stem en performance” – 3 voor 12
 • “Haar optredens zijn rauw, emotioneel, en krachtig” – 3 voor 12
 • “Vanaf het begin tot het eind van de show weet Jennie Lena met haar persoonlijkheid, geweldige stem, droge humor en haar enthousiasme de bezoekers te boeien”  – Nu.nl
 • “Just the right swagger to completely own her performance.” – Huffington Post
 • “Jennie wordt het best omschreven als rauw, puur en speels.” – MusicMaker
 • Jennie Lena verrast je met haar rauwe Amsterdamse humoristische flair, maar weet haar publiek ook te ontregelen en ontroeren. Een sterke persoonlijkheid  waarachter een warme vrouw schuilt.” – AD
 • “Holy shit, wat een stem.” – 9Gag
 • “Samen met haar dynamische band zorgt de eigenzinnige zangeres met haar natuurlijke charmes voor een avond vol humor en fantasie.” – 3 voor 12