Jong van Hart

Op een luchtige, kluchtachtige manier willen we laten zien hoe het Leger des Heils een weg inslaat om te moderniseren. Het valt niet mee om nieuwe mensen te vinden die bij het Leger willen. Niet iedereen houdt van het militaire imago van het Leger met zijn ouderwetse uniformen. En de liederen en muziek die ze spelen zijn ook niet meer van deze tijd. De tijd van de tamboerijn met rood-wit-blauwe linten is echt voorbij! Sommige heilsoldaten vragen zich af of het leger niet gemoderniseerd moet worden. Ze verzinnen daar plannen voor die echter geen succes hebben. Dat levert onderlinge ruzies en spanningen op. En ook de rangen als in een leger zijn niet bevorderlijk voor de goede sfeer.

Er is wel heel veel overtuiging voor nodig om blijmoedig het zware werk te blijven doen. Zo heeft een vrouwelijke majoor door haar drukke werk voor het leger nooit een man kunnen vinden. Ze raakt erg gesteld op een zwerver die vroeger een havenbaron was. Die is nu aan lager wal geraakt. Hij veinst dat hij van haar houdt, maar is dat echt waar? En dan de ‘nachtvlinders’ wat voor rol hebben zij… zorg? Vast geen armenzorg!

Een verhaal dat veel aanknopingspunten biedt voor zang en dans. Zoals een smartlap over een overleden prostituee. Een collecte-lied. Ouderwetse samenzang. Een liefdeslied. En een swingende gospel tot besluit!

(Exclusief consumptie)

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier