Meteen naar de inhoud

Jubileumfestival: Veur Theater Carrousel

Natuurlijk vieren we het 10-jarig bestaan van Het Veur Theater tijdens het jubileumfestival ook met een avond theater. Onze programmeur heeft een aantal van zijn favoriete artiesten gevraagd te komen optreden. Onderstaande artiesten zijn onder andere te verwachten.

Presentatie: Veronique Sodano

Veronique Sodano is een Nederlandse cabaretière, maar geboren in Rome, Italië. Ze studeert in 2005 aan het Koninklijk Conservatorium, in de afdeling Jazz-zang, met het doel daarmee kleinkunst te maken. Ze wint vervolgens in 2006 het Camuz Klein kunst Festival en is finaliste in 2008 in het Vara Leids Cabaret Festival, wat leidt tot haar eerste cabaretprogramma.

In Het Veur Theater is zij een graag geziene gast en heeft zij al met 6 voorstellingen op ons podium gestaan.


Arie Koomen

Arie was de Arie in het duo Arie en Silvester. Tevens was hij de Arie in Edo & Arie. Ook was hij onderdeel van de Lama’s, waarmee hij de Televizierring won. Hij maakte twee oudjaar-conferences voor BNN en hij was de eerste Nederlandse Standup comedian bij The Comedy Factory.

Freek de Jonge zei ooit over hem: “Wie?” Arie Koomen doet al meer dan 28 jaar aan standup comedy en heeft vermoedelijk alle zalen in Nederland bespeelt. Zo niet dan wil hij dat graag komen rechtzetten.

Als kind viel hij in een toverketel met spraakwater. Soms probeert hij een hele avondvullende show in een set van 10 minuten te proppen. Onmogelijk zou je zeggen: tenzij je heel snel praat. En dat kan hij.

Hij zou heel graag een zoon vernoemen naar Kanye West. Zodat die jongen Kanye Koomen heet. Gelukkig heeft hij dochters.

In het dagelijks leven is hij grafisch vormgever.


Berry Lussenburg

De Vlaardingse cabaretier Berry Lussenburg reist al jaren niet meer door het land om zijn kunsten te vertonen. Hij heeft zijn stek gevonden in Den Hoorn op Texel. Samen met zijn man Jeroen Ras bestiert hij een eigen restaurant en theater. Hij treedt er zelf op maar ook de grote namen in cabaretland weten de veerboot naar het waddeneiland te vinden.

Berry reisde met zijn cabaretprogramma’s door het hele land. Nu niet meer, maar voor Het Veur Theater maakt Berry graag een uitzondering.


Javier Guzman

Javier Guzman (1977) is cabaretier, stand-up comedian en acteur. Hij is geboren op Gran Canaria en is op jonge leeftijd met zijn moeder en broertje Emilio naar Nederland geëmigreerd. In 1998 studeerde hij aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. In het derde jaar van deze opleiding (2002) won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. In 2003 studeerde hij af en zette hij zijn carrière voort op de planken, televisie en het witte doek. Hij is ondertussen niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse theaterscene. Inmiddels heeft hij maar liefst zes sinterklaasconferences, drie oudejaarsconferences en negen avondvullende theaterprogramma’s op zijn naam staan.


Sjaak Bral

Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral is een geboren en getogen Hagenees. Humoristisch, scherpzinnig, eigenwijs, trefzeker: een improvisatietalent dat zich in veel disciplines uitbundig manifesteert. Sjaak Bral begint zijn carrière in 1992, na een turbulent optreden in het Veronica-programma rur en een spraakmakend interview in het radioprogramma ‘De Avondspits’. Zijn talent en humor blijken perfect in het theater te passen, waar Sjaak binnen twee jaar een succesvol stand-up comedian wordt. Een solovoorstelling blijkt een logische stap.

Sjaak beweegt zich daarbij op geheel eigen wijze door het theaterlandschap, niet gehinderd door enige voorkennis of de tirannie van aangeleerde wetmatigheden (hij doorliep geen opleiding en deed nooit mee aan wedstrijdcabaret). Na 12 theaterprogramma’s, 21 oudejaarsconferences en meer dan tweeduizend optredens is duidelijk dat het publiek hem omarmt. Recensenten zijn in complete verwarring – maar loven zijn eigenzinnige talent.


De Règâhs

De leden van de groep zijn zeer ervaren flamenco-muzikanten die hun sporen op dit gebied ruimschoots verdiend hebben. Met typisch Haagse humor steken ze de draak met de flamenco, het publiek en zichzelf. Werkelijkheid en fictie lopen moeiteloos door elkaar en er valt voor de goede verstaander heel wat te lachen.


Onder deze laag van humor zit ook wel degelijk een serieuze laag. De Règâhs laten zien en horen dat het ook mogelijk is in het Haags gevoelige en subtiele liedjes te spelen. Al veel te lang wordt het Haags landelijk gezien als grof en plat. De groep spreekt dan ook liever van ’traditioneel’ dan van ‘plat’ Haags. Waarschijnlijk is het respect voor het mooie Haagse accent een van de redenen van het succes. Voeg hier nog aan toe de onweerstaanbare energie van de zonnige muziek en er ontstaat een cocktail die wel heel verleidelijk is.

Datum

zaterdag 9 sep 2023

Tijd

20:30

Prijs

€27.50

Meer Info

KAARTEN
KAARTEN
pauzedrankje
(Tenzij anders aangegeven / assortiment: koffie, thee, pils, fris, wijn)