Klein Amsterdam Producties – Het Astronautje (4+)

Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. De kinderen t/m 12 jaar mogen geplaceerd worden op de lege plekken tussen de volwassen. Wij vragen u dan ook met zo min mogelijk volwassenen te komen en neem gerust een neefje, nichtje, klasgenootje, buurmeisje of buurjongen mee!

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

Met behulp van het internet leert André alles wat hij moet weten over de ruimte. Hij is druk in de weer op Aardbol.com. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. Objecten worden magisch mooi.

In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet.

Het Astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS. Eerder verschenen al vijf boeken over Het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

André Kuipers heeft ook het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2019 geschreven. De boeken worden geïllustreerd door Natascha Stenvert.

Extra info

  • Leeftijd: 4+
  • Duur: 45 minuten