Louise Korthals – Alles is er

Winnares Poelifinario 2019

(Categorie engagement)

Foto: Astrid Verhoef

“Wat een kracht, wat een oer … een mooi uitgebalanceerd dramatisch programma dat je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt. Louise Korthals bewijst dat ze tot de absolute cabarettop behoort.’’, schreef De Telegraaf over Alles is er en bekroonde de voorstelling met maar liefst vijf sterren! De Volkskrant **** was vol “…bewondering aan het einde van de kolkende rit” en Het Parool concludeerde “Alles is er is de beste en meest gedurfde voorstelling die Korthals tot nu toe maakte (…) een performance om je vingers bij af te likken.”
In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Toch?

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger Zonder Voorbehoud werd opnieuw met een sterrenregen ontvangen. Samen met Dolf Jansen maakte ze in 2017 een oudejaarsconference. Alles is er is haar derde programma en werd unaniem lovend ontvangen.

De pers over Alles is er

“Wat een kracht, wat een oer … een mooi uitgebalanceerd dramatisch programma dat je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt. Louise Korthals bewijst dat ze tot de absolute cabarettop behoort.’’ – ***** De Telegraaf 

“…bewondering aan het einde van de kolkende rit” **** de Volkskrant

 “… natuurlijke flair en een groot zangtalent, waarmee ze je gemakkelijk inpakt.” – **** Trouw

“Alles is er is de beste en meest gedurfde voorstelling die Korthals tot nu toe maakte (…) een performance om je vingers bij af te likken.” – Het Parool

“Louise Korthals raakt alles” – Theaterkrant “Keuze van de recensent”

In verband met ziekte is deze voorstelling van 13 december 2019 verplaatst naar 29 januari 2020.