Ga naar de inhoud

Luca Warmer

Oh My Jazz

Luca Warmer nodigt je uit om dichterbij te komen. Dichterbij haar liefde voor de jazzmuziek, dichterbij de grote vrouwen in de jazz die haar inspireerden. Denk aan Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Dinah Washington en Nina Simone. Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun muziek hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Haar nieuwe programma wordt opgebouwd uit verfijnde jazz melodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. Naast een muzikale interpretatie van het werk van de vrouwen die haar voorgingen, krijgt het publiek Luca als dichter erbij.


Zelf zegt ze het zo: “Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van Frank Zappa en Keith Jarret. Op mijn veertiende nam mijn vader mij mee naar North Sea Jazz. De deur naar de jazz stond bij ons thuis wagenwijd open. Zo te kunnen zingen, als Mahalia Jackson, Carmen McRae en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Natuurlijk heb ik getwijfeld. Wie ben ik om dit verhaal te vertellen? Toch doe ik het. Want muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt.”

Zoveel redenen om naar de voorstelling Oh My Jazz te komen en je oren het gevoel geven dat jazz nooit is weggeweest. Met lof afgestudeerd aan de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag (2021), toert ze door het land met haar eigen producties. In oktober 2021 won ze de Mingus prijs (Conservatorium Talent Award). Na haar prachtige debuutvoorstelling Appelstroop met tranen is deze nieuwe voorstelling een uitgelezen kans om, met haar als Cupido, dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Let’s s(w)ing!

Over Luca:
“Wat een genot: Luca en haar fantastische musici! Oorspronkelijkheid wint altijd” – Jane van Assenderp (programmeur Theater Mascini)
“Verrassend en ontroerend.” – Juryrapport CTA ‘’Your vocal abilities are ridiculous. Your expressions through music are far beyond the NL. I’m a fan.’’ – Michelle David (zangeres van Michelle David and The True Tones)


Foto: Julia Bo HeijnenTags:

Datum

zondag 18 feb 2024
Geweest

Tijd

14:30

Prijs

€18.50

Meer Info

KAARTEN
Genres
KAARTEN