Marjolein Meijers – Simpel mooi bestaan

Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig. Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan de zwaarte van het leven.

Simpel Mooi Bestaan is alweer het vijfde muziekprogramma waarmee Marjolein de handen op elkaar krijgt. In Simpel Mooi Bestaan bevestigt zij maar weer eens haar hoge niveau, met prachtige Nederlandstalige liedjes van eigen hand, in combinatie met komische verhalen. Maar ook met verhalen die de bezoeker ontroeren. Want altijd komen de teksten recht uit haar hart. Marjolein Meijers wordt ook wel de Rotterdamse Brigitte Kaandorp genoemd. Een komische flapuit die haar publiek ook in het hart weet te raken.

Haar bekendheid kreeg ze vooral met De Berini`s, met optredens samen met Jan Rot en met de soloprogramma’s met haar twee vaste muzikanten, de broers Walter en Onno Kuipers. Marjolein, Walter en Onno maken wereldmuziek, muziek van de Balkan, Ierse muziek en cajun, om maar eens wat te noemen. Met teksten en composities van eigen hand.
Marjolein speelt bas, gitaar en banjo en neemt daarnaast de zang voor haar rekening. Daarbij wordt zij ondersteund door Walter, op viool, mandoline, bouzouki en doedelzak, en door Onno, die accordeon, trekzak en gitaar bespeelt.