Ga naar de inhoud

Philippe Elan

Enfer et Paradis

Voor het seizoen 2023-2024 komt zanger/chansonnier Philippe Elan met een volledig nieuwe theatershow waarin hij intiem wordt begeleid door Reyer Zwart.

Philippe, die een naam heeft opgebouwd als virtuoos vertolker van de klassieke Franse chansons, presenteert in zijn programma ‘Enfer et Paradis’ een collectie eigentijdse popsongs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Het repertoire is afkomstig van het gelijknamige 4-sterren studioalbum dat eerder dit jaar uitkwam.


Het album ademt de sfeer van vernieuwing. Naast de nieuwe liedjes, waaronder een aantal hedendaagse chansons, verrassende bewerkingen van hedendaagse popsongs, twee volledig eigen nummers, maar ook een Nederlandstalige bijdrage van Lenny Kuhr, vertolkt Philippe in de voorstelling toch ook weer enkele van zijn favoriete klassieke chansons, maar dan wel in een nieuw jasje. Wat blijft is de succesvolle samenwerking met vaste begeleider Reyer Zwart die ook voor de productie van het album tekende. Samen kozen ze ervoor het nieuwe repertoire in de studio en waar mogelijk ook op het podium, te laten begeleiden door een band bestaande uit elektrische en akoestische gitaar, klavier en contrabas. NRC waardeert het album met 4 sterren “En opnieuw heeft hij zichzelf vernieuwd” ****, Het Parool schrijft “Elan’s warme stem houdt moeiteloos het authentieke geluid van het chanson in stand” en het Nederlands Dagblad vindt Enfer et Paradis “een prachtige verzameling liederen in aanstekelijke arrangementen die recht doen aan Elan’s warme, krachtige zangstem”.Tags:

Datum

zondag 28 jan 2024
Geweest

Tijd

14:30

Prijs

€18.50

Meer Info

WACHTLIJST

Meer info

WACHTLIJST
Genres
WACHTLIJST