Pubquiz voor KiKa

Medewerkster Wies van Het Veur Theater doet in november dit jaar mee aan de marathon van New York voor het goede doel! Wies gaat de marathon rennen voor het Kika Fonds. Kika is een Nederlandse stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker.

Het Veur Theater helpt graag mee en organiseert met Wies voor het Kika Fonds een speciale Pubquiz. Schrijf je nu in en doe mee met de Kika Pubquiz in Het Veur theater! De gehele opbrengst aan entreegelden is voor KiKa!

Onder de bezielende en onbezoldigde leiding van Pubquizmaster Chris Piguillet zullen de hersens gekraakt gaan worden!

Er is slechts plaats voor maximaal 18 teams (je stelt zelf een team samen van minimaal 4 en maximaal 6 personen), dus meld jouw team snel aan! Er zijn verschillende prijzen beschikbaar gesteld door lokale bedrijven.

(De Pubquiz duurt tot ±23:00 uur)


Omschrijving
Een Pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams van 4 a 6 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, nieuws, muziek, films, etc. Let op: een Pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat de Pubquiz garant voor plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau. Zonder gedoe dat mensen “voor gek staan”: je speelt in een team, en je zult zien dat iedereen zijn of haar steentje zal bijdragen in het beantwoorden van de vragen!

Programma
PQM_Logo_ZW_transHet programma van een Pubquiz ziet er als volgt uit:
De quizmaster legt het verloop van de Pubquiz uit aan de deelnemers.
Dan gaat de Pubquiz van start, en worden de vragen in rondes van 10 (open) vragen op de deelnemers afgevuurd. Zij overleggen met de rest van de teamleden en schrijven dan – hopelijk – het juiste antwoord op het antwoordvel. De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes (“van wie is deze baard?” of “hoe heet dit dier?”) en muziekrondes (“wat is de titel van deze hit?” of “hoe heet deze meidenband”?). Tussen de vragenrondes door wordt er geregeld een rondje ‘Petje op/Petje af” gespeeld waarmee ook prijsjes en punten verdiend kunnen worden!

Na elke ronde worden de formulieren verzameld en nagekeken, en worden juiste antwoorden beloond met punten. Het team dat na acht rondes de meeste punten heeft verzameld mag zich Pubquizkampioen noemen en de prijzen in ontvangst nemen.

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier