Ronald Snijders

Foto: David Cohen de Lara

Nederland staat aan de vooravond van een nieuw theaterprogramma van Ronald Snijders, Groot Succes 2. Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Verwacht wederom onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels.

Ronald Snijders maakte eerder One Man Show en Welke Show (nominatie Poelifinario). Hij schreef onder andere de bestsellers De Schrikkelkalender 2016, De Alfabetweter, 1000 nieuwe woorden die het niet gaan redden en Kopdichtbundel, een bundeling van zijn columns uit Het Parool. Sinds 2017 schrijft Ronald Snijders mee aan het nieuwe kinderprogramma De Boterhamshow.

Tekst, muziek en spel: Ronald Snijders
Tekstbijdragen: Fedor van Eldijk
Adviezen: Niels van der Laan

De pers over zijn vorige programma Welke Show

De Volkskrant ★★★★ “Welke Show is een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes.” “Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer.”

Scènes ★★★★ “Innemende woordkunstenaar Ronald Snijders imponeert”
“Ronald Snijders laat in Welke show zien dat hij een uiterst getalenteerd en veelzijdig kunstenaar is.” “In zijn vorm is Snijders uniek. Beetje cabaret, beetje standup, beetje muziek en uiteraard zijn forte, veel taalgrappen die de hele avond in sneltreinvaart over je heen blijven buitelen.”

Theaterkrant ★★★★ “Welke Show is, mede door de lekker stuwende tweemansbigband en een strakke regie, Ronald Snijders’ leukste tot nu toe.” “Snijders jast er de ene na de andere vervreemdende logica en krankzinnige inval doorheen.” “Een kruising van taaluitvinder, moppentapper, verstrooide professor, Toon Hermans en een doorgedraaide 3D-print van Herman Finkers.

8Weekly ★★★★  ”Met een spervuur aan taalgrappen windt hij met gemak het publiek om zijn vinger.”  ”Zijn cabaret is weliswaar geïnspireerd door Toon Hermans, maar op dit moment is hij onvergelijkbaar.”

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier