Ga naar de inhoud

Ruud Smulders

RUDIVERSUM

(Genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs)

Foto: Thomas de Wit en Jeroen Kolkman

Na een succesvolle tour met lovende recensies komt Ruud Smulders terug naar het theater met de reprise van zijn voorstelling RUDIVERSUM. Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat, valt alles ineens weloverwogen samen.

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen verzinnen? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet even alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM.

Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander.  Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn moeder en verslaving een onderwerp is dat te vaak terugkomt in zijn leven.

En hoewel Ruuds energie onuitputtelijk is en de mogelijkheden oneindig lijken, ontkomen we niet aan één pijnlijke waarheid. Hoe geef je iets een plek in je leven dat je er niet in wil hebben?

Over Ruud Smulders
Ruud is al jaren in de theaters te vinden onder andere namen en gezelschappen zoals De Blonde Jongens en Tim en samen met Guido Weijers en Andries Tunru.

RUDIVERSUM is Ruud’s eerste toerende soloprogramma en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zijn eerste stand-up show BRUUD werd de best bekeken show van NPO3 en zijn tweede comedy special  Bruter Dan BRUUD is net af in samenwerking met Dead Duck Productions (New Kids, Bro’s Before Ho’s, Random Shit).

Voor het grote publiek is Ruud vooral bekend van zijn rol als hufter in de hitserie Hufterproef, nam hij de rol van boef over van Tygo Gernandt in het laatste seizoen van Flikken Maastricht en is hij iedere zaterdag te horen bij radiobegrip Spijkers met Koppen.

Online is Ruud bekend van o.a. YouTubers Supergaande, Dylan Haegens en zijn eigen TikTok account.

De pers over RUDIVERSUM
“Smulders heeft met RUDIVERSUM een unieke bijdrage geleverd aan de Nederlandse theaterscene (die niet onopgemerkt mag blijven)” – ***** Geenstijl
“De grootste cabaretverrassing van dit seizoen” – Het Parool
RUDIVERSUM is grappig, ontroerend en bovendien erg goed opgebouwd” – Het Parool
“Hij toont met groot gemak en volle overtuiging de kracht van de lach én de traan”  – Friesch Dagblad
“Ongekende klasse”– ****1/2  Theaterparadijs
“Ruud Smulders is een meester in de fysieke ondersteuning van zijn verhaal” – **** Ilovetheater.nl


Tags:

Datum

vrijdag 24 jan 2025

Tijd

20:30

Prijs

€18.50

Meer Info

KAARTEN
Genres
KAARTEN