Sara Kroos

Foto: Rogier Veldman

Inmiddels een leuke traditie: voor de zomerstop speelt Sara Kroos een korte reeks met haar aller-aller-allereerste ideetjes in de kleine theaters van het land. Nog met papier in de hand en zonder een vastomlijnd idee. Uitproberen, schrappen waar u bij zit, iets nieuws verzinnen. Spannend om bij te zijn, die ruwe versies van wat later de volledige voorstelling zal worden. Sara weet nog niet of ze haar muzikanten mee zal nemen en of ze tot het randje gaat of er toch overheen dit keer. Wat ze wel weet is dat ze haar uiterste best gaat doen jou een toffe avond te bezorgen. Ze heeft graag een publiek dat tegen een stootje kan. Kunnen we regelen, toch?

Tevens heeft Sara besloten dit keer een aantal jonge talenten mee te nemen als voorprogramma die zij van harte aanbeveelt: Bibi Roos & Charlotte Vermeulen en Luuk Ransijn.
“Toen ik begon met cabaret was ik 18 jaar. Ik kreeg mede dankzij het meedoen met het Leids Cabaret Festival een kleine tournee aangeboden en mocht al vrij gauw van een half uur naar avondvullend. In die tijd waren er aardig wat zalen om te bespelen waardoor ik voet aan de grond kon krijgen en veel vlieguren maakte om me te ontwikkelen. Inmiddels geef ik zelf les en zie ik zeer getalenteerde jonge mensen voorbijkomen, waar dit in deze tijd een stuk moeilijker voor is. Ook zie ik mensen die net van een opleiding afkomen en hun debuut gaan spelen, die moeite hebben met het vinden van speelplekken. Ik ben hier nu een tijdje mee bezig en ik vroeg me af waarom de muziek wel een voorprogramma heeft, maar het cabaret eigenlijk niet. En dat is wat ik heel graag wil gaan uitproberen komend voorjaar!”

Indien u een kaartje heeft gekocht voor Sara haar voorstelling kunt u kiezen:
1. Of u komt een uur van te voren (19:30 uur aanvang) en ziet ook het duo en de solist (beide acts spelen circa 20 minuten). U kunt hierna dan eventueel nog iets drinken en heeft hier dan circa een kwartier voor.
2. Of u komt op de ‘normale’ tijd (aanvang 20:30 uur) en komt alleen voor Sara Kroos.

Meer informatie over de talenten:

Bibi Roos & Charlotte Vermeulen
Wij zijn Bibi (17) en Charlotte (20) en we hebben in 2017 Kunstbende gewonnen in de categorie theater met onze eerste voorstelling Slaapfeestje, die we later ook op Lowlands hebben mogen spelen. Hierna hebben wij voor Oerol de voorstelling Kotsen In Een Ventilator gemaakt, en nu zijn we terug! In onze nieuwste voorstelling focussen we op het ophouden van de schijn- want dat doen we allemaal.

Luuk Ransijn
De 18-jarige Luuk Ransijn maakt muzikaal cabaret. Luuk vertelt op een persoonlijke manier over zichzelf en de wereld om zich heen. Een wereld waar hij zich als jonge homoseksueel veel van aantrekt. Luuk staat te springen om de volwassen wereld in te gaan, maar wordt vaak door zichzelf tegengehouden in het nastreven van zijn idealen. Zijn liedjes en verhalen brengen op een luchtige manier een rauwe kant van de werkelijkheid.

Trailer vorig programma Sara: