Steely Fan – A True Steely Dan Experience

Eind jaren 70 was de New Yorkse band Steely Dan waanzinnig populair met nummers als Rikki Don’t Lose That Number, Do It Again en Reelin’ In the Years. De muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker toerden tot mei 2017 en de harmonieën en grooves zijn in de loop der tijd alleen maar geraffineerder geworden. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de complete band ooit nog live te zien definitief vervlogen.

Maar niet getreurd: Steely Fan geeft je de kans om heel dicht bij The Real Thing te zijn. Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tribute band op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze muziek neer te zetten,” aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om twaalf bandleden bij elkaar te krijgen”.

De faam van Steely Fan groeit en ze zijn steeds vaker te bewonderen op poppodia, theaters, festivals en radio. Jos: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft ziel en de band heeft er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek”. Frontman en Donald Fagen sound-alike Arjen Spanninga: “We krijgen dan ook vaak terug dat we er iets leuks van weten te maken”.

Kom ook genieten van deze jazzy, poppy soulgrooves. Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam en Gaucho komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two Against Nature is te horen. Steely Fan neemt het publiek mee voor een True Steely Dan Experience!

“Steely Fan brengt het onnavolgbare Steely Dan adembenemend dichtbij”.