Het Veur Theater Streamfestival

Mede door een bijdrage van de Gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen wij u tóch een avondje vol cabaret en muziek bieden. Alleen dan wel een avondje vanaf de bank. Op 9 april, 8 mei en 4 juni, zullen diverse artiesten te zien zijn op uw laptop of tv-scherm. Alle artiesten zijn volgend seizoen, vanaf september, te zien in ons theater. Een heerlijk voorproefje dus, van wat u te wachten staat als we u weer met open armen kunnen ontvangen. 

Op iedere festivalavond maken 4 artiesten hun opwachting. Tussen de acts door zal een presentator de artiesten introduceren met een kort interview.

Om toch iets te voelen van de intimiteit die bij theater hoort, zal voor het streamfestival gebruikt worden gemaakt van Zoom. U kunt hiervoor de Zoom applicatie installeren op uw computer of via uw browser kijken zonder installatie. Met name Chrome en Firefox worden aangeraden. Of download de App voor iOS of Android.

Alle bezoekers laten hun camera aanstaan zodat de artiesten het publiek ook kunnen zien (en op sommige momenten ook horen) via het grote projectiescherm.

De avonden zijn gratis, maar wenst u iets bij te dragen, dan kan dit door een donatie te doen bij het bestellen van uw kaart en/of een fooitje in de fooienpot te doen tijdens de livestream.

Programma 9 april 2021

Vanaf 20:30 uur kunt u inloggen via Zoom om te kijken of alles werkt. Wij zullen u dan een aantal video’s laten zien van andere artiesten die wij in het nieuwe seizoen verwachten.

De eerste livestream wordt vanaf 21:00 uur gepresenteerd door de stekelige en aanstekelijke Kiki Schippers. Kiki bedrijft satire bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied. Afgelopen tijd was zij te zien in het televisieprogramma De Vooravond met een muzikaal commentaar op drie persconferenties en op Prinsjesdag.


Andries Tunru: Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Slimme grappen, goede verhalen en de scherpste improvisaties. U kent Andries van zijn columns op Radio 1, van het Tv-programma Hufterproef of dat ene Dumpert-filmpje. Of u kent hem nog niet. In dat geval: Andries Tunru studeerde af aan de Koningstheateracademie, dé cabaretopleiding van Nederland. Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten is nu zijn debuutprogramma wegens groot succes verlengd. In 2020 deed Andries mee aan het winterseizoen van De Slimste Mens, waar hij als eerste deelnemer sinds dertien seizoenen zeven afleveringen op rij won. Hij werd uiteindelijk tweede, achter Rob Kemps.


Janneke Jager: Haar wieg stond in Noord- Groningen, waar de buren zo ver weg woonden dat ze vanzelf al vroeg begon met herrie maken om gehoord te worden. Janneke Jager bekijkt de wereld met een brutale blik en ze vertelt en zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Maar het liefst doet ze allebei; een Drama-Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.

Inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de plattelandsklei van haar roze laarsjes geschud en timmert Janneke Jager aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht, waar het in 2013 begon met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival. Ze volgde een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze werkte met o.a. Pieter Bouwman en Minou Bosua. Janneke speelde op zeer uiteenlopende podia door het hele land, van kleine theaters op de Waddeneilanden tot aan uitverkochte voorstellingen in een circustent. Janneke doet dat “wervelend en gretig”, aldus Jacques d’Ancona. Menig Groninger raakte ze in het hart met haar ode aan deze stad, waarvan de muziek werd geschreven door songfestivalwinnaar Duncan Laurence – waardoor het lied in één klap ‘viral’ ging.


Erwin Nyhoff: Begin van de jaren negentig veroverde Nyhoff als frontman van The Prodigal Sons al de belangrijke Nederlandse poppodia inclusief Pinkpop en Lowlands. Het monstersucces van The Voice of Holland brengt hem opnieuw langs alle plekken in Nederland. Afgelopen jaren reisde Nyhoff (al dan niet met eigen band) langs grote podia in zowel het festival als theatercircuit. Hij gaf concerten op Nederlands grootste festival De Zwarte cross, in het Koninklijk theater Carré en in poptempel Paradiso, Amsterdam. Hij speelde verschillende succesvolle theatertournee’s, zoals Woodstock The Story en In the Footprints of Springsteen.

“Over de doden niets dan goeds!” zegt Erwin Nyhoff die de komende tijd in het theater de overleden legendes van de popmuziek zal eren. Gewapend met zijn gitaar en fantastische stem zal Erwin op eigen pure en onnavolgbare wijze de schitterende songs vertolken en de fantastische muziek van deze grootheden opnieuw tot leven wekken. Legendes die zullen neerdalen vanuit de hemel zijn onder andere Elvis Presley, John Lennon, Freddie Mercury, Jim Morrison, Leonard Cohen en David Bowie om er maar eens een paar te noemen. Naast deze overzeese legends zal Erwin ook onze vaderlandse legendes, zoals Hans Vermeulen, Herman Brood en Ramses Shaffy niet vergeten.


Marjolein Meijers: Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig. Marjolein Meijers weet het publiek te raken met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan de zwaarte van het leven.

Haar bekendheid kreeg ze vooral met De Berini`s, met optredens samen met Jan Rot en met de soloprogramma’s met haar twee vaste muzikanten, de broers Walter en Onno Kuipers. Marjolein, Walter en Onno maken wereldmuziek, muziek van de Balkan, Ierse muziek en cajun, om maar eens wat te noemen. Met teksten en composities van eigen hand.

Voor de livestreamshows van mei en juni worden de volgende artiesten verwacht: Veronique Sodano, Oscar Arnold, Lonneke Dort, Celine Cairo, Vlamousse, Berit Companjen, Eva Bos, Steely Fan, Tobi Kooiman en Fuad Hassen