Het Veur Theater Streamfestival

Livestream via Zoom
vrijdag 4 juni 2021 - 21:00 uur
  • Cabaret
  • Muziek

Mede door een bijdrage van de Gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen wij u tóch een avondje vol cabaret en muziek bieden. Alleen dan wel een avondje vanaf de bank. Op 9 april, 8 mei en 4 juni, zullen diverse artiesten te zien zijn op uw laptop of tv-scherm. Alle artiesten zijn volgend seizoen, vanaf september, te zien in ons theater. Een heerlijk voorproefje dus, van wat u te wachten staat als we u weer met open armen kunnen ontvangen. 

Op iedere festivalavond maken 4 artiesten hun opwachting. Tussen de acts door zal een presentator de artiesten introduceren met een kort interview.

Om toch iets te voelen van de intimiteit die bij theater hoort, zal voor het streamfestival gebruikt worden gemaakt van Zoom. U kunt hiervoor de Zoom applicatie installeren op uw computer of via uw browser kijken zonder installatie. Met name Chrome en Firefox worden aangeraden. Of download de App voor iOS of Android. Alle bezoekers laten hun camera aanstaan zodat de artiesten het publiek ook kunnen zien via het grote projectiescherm.

Meer informatie over hoe in te loggen volgt in de week van de livestream per e-mail en de link voor de stream ontvangt u de avond zelf om 18:00 uur.

Programma 8 mei 2021

Vanaf 20:30 uur kunt u inloggen via Zoom om te kijken of alles werkt. Wij zullen u dan een aantal video’s laten zien van andere artiesten die wij in het nieuwe seizoen verwachten.

De tweede livestream wordt vanaf 21:00 uur gepresenteerd door Veronique Sodano.

Veronique Sodano is in de muziek constant op zoek: naar schoonheid, naar hoe je energie in stugge woorden krijgt, naar hoe je muziek die niet commercieel is toch toegankelijk kan maken. Ze stort zich moedig op de Nederlandse taal om haar te buigen, op te rekken, ritmischer en energieker te krijgen.
Als ze zingt is dat altijd met de intentie zich volledig over te geven en de intimiteit met het publiek op te zoeken.

Veronique Sodano is geboren in Rome, opgegroeid in Nederland. Half Italiaans half Nederlands. ​
Cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, richting: Jazz-zang
Samen met haar man David Lucas (saxofonist en componist) maakt ze muziek die een brug slaat tussen jazz, pop, samba en rock met soms verhalende, dan weer poëtische teksten in het Nederlands


De Amsterdamse singer-songwriter Celine Cairo schrijft betoverende popliedjes en heeft een stem die u niet snel vergeet. Wat ooit begon met spelen voor haar vrienden in de woonkamer van haar ouderlijk huis, groeide uit tot een passie waar ze haar leven omheen vormde. Inmiddels verovert Celine haar immer groeiende publiek met optredens in binnen- en buitenland. Met een mix van warme akoestische instrumenten en dromerige elektronica speelde ze diverse tours in het popcircuit, maar komend seizoen keert ze terug naar de theaters.


Lonneke Dort is een cabaretière en kleinkunstenares uit Nederland. In 2015 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2011 was Dort de winnaar van het Utrechts Cabaret Festival. In datzelfde jaar won ze ook het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. In 2017 sleepte ze de AKF Sonneveldprijs in de wacht door het Amsterdams Kleinkunst Festival te winnen. In de zomer van 2018 was ze te zien in De Slimste Mens.

Allemaal of niemand is haar nieuwe programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en oergeestige observaties van de cabaretière met een gezonde dosis bluf waarin één ding zeker is: als we gaan, dan gaan we met z’n allen.


Bij het horen van Oscar Arnold denk je in eerste instantie aan een tweeling, maar op het podium blijkt het toch ‘n eenling.
Oscar Arnold is zo’n typische rare gast uit je middelbareschooltijd. Althans zo lijkt het, want wie is de ware Oscar? Wees voorbereid, verwacht geen hippe comedian die high-fivet met publiek. Verwacht … Oscar!

Oscar Arnold volgde een opleiding aan de Konings Theater Acade- mie, stond in de halve finale van het Leids Cabaret Festival 2016, is lid van de Knock Out Comedy Crew en was op televisie te zien op o.a. Holland’s Got Talent, HumorTV en 101 Comedy.


Saampies is het eerste avondvullende programma van Vlamousse. Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten Brigitte van Bakel en Maya van As in 2018 saampies verder te gaan. In 2019 wint het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen aan de hand daarvan als ‘schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes’.

In Saampies benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. De angst voor de medemens moet worden doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder.

Voor de livestreamshows van mei en juni worden de volgende artiesten verwacht: Berit Companjen, Eva Bos, Steely Fan, Tobi Kooiman en Fuad Hassen