Ga naar de inhoud

Sunrise Trio

Silent Film Meets Modern Jazz

Foto: Justine Ellul

Het Sunrise Trio is een modern jazz trio bestaande uit Jurriaan de Kok op contrabas, Martijn Hak op piano en Jonas Nieuwenbroek op drums. De band navigeert naadloos tussen momenten van intimiteit, stilte en krachtige energie. Hierdoor ontstaat een dynamische muzikale reis met veel ruimte voor samenspel en improvisatie. 

Met een gedeelde passie voor het verbreden van de muzikale grenzen, combineren de leden van het Sunrise Trio hun diverse achtergronden en ervaringen. Ze verkennen stijlen die verder gaan dan jazz, met elementen uit metal, funk, soul en rock. Beïnvloed door de beroemde pianotrio’s van Bill Evans, Brad Mehldau, Ahmad Jamal en Esbjörn Svensson, maar ook bands als Rammstein en de Red Hot Chili Peppers, creëert het Sunrise Trio een ander geluid. Deze samensmelting van diverse invloeden resulteert in een vernieuwende benadering van hedendaagse jazz waarbij muzikale toegankelijkheid een grote rol speelt.

Silent Film Meets Modern Jazz is het cross-over project van het trio waar moderne jazz en oude film elkaar ontmoeten. Het idee ontstond na het zien van de stomme film Sunrise: A Song of Two Humans uit 1927 van regisseur F.W. Murnau. Deze film, met maar liefst 3 Oscars, maakte veel indruk op de muzikanten en bracht ze op een idee: Hoe zou deze film klinken met eigen gecomponeerde hedendaagse jazz muziek? Nieuwenbroek en de Kok schreven een volledig nieuwe filmscore en werkten nauw samen tijdens dit componeerproces. Het resultaat: Silent Film meets Modern Jazz.

In Sunrise: A song of Two Humans, krijgt een man van zijn minnares opdracht zijn vrouw te vermoorden. Tijdens zijn pogingen wordt hij echter weer opnieuw verliefd op haar. Bij dit concert zal de band live met de film meespelen. Een unieke manier om jazz te combineren met klassieke film.

Datum

zondag 19 jan 2025

Tijd

14:30

Prijs

€18.50

Meer Info

KAARTEN
Genres
KAARTEN