Thijs van de Meeberg – Kom nou maar gewoon

Foto: Saskia Kerkhoff

In zijn tweede programma gaat Thijs van de Meeberg de wereld redden. Alleen blijkt al snel dat hij niet zo goed weet met welke intentie. Met de nodige zelfspot, een overdosis energie en gedachten die over elkaar struikelen, gaat de cabaretier op zoek naar wie hij wél is.

Plof bij Thijs op de bank en denk hardop mee, want hij schuwt het gesprek zeker niet. Trouwens, er is bier… en chips, ook voor jullie! Want één ding is zeker: Thijs kan het niet alleen.

Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen, ontwrichtende reddingspogingen en oneindig proberen. Afijn: Kom nou maar gewoon!

Thijs van de Meeberg won in 2015 de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2015. Over Kom nou maar gewoon schreef het Eindhovens Dagblad: “Thijs is cabaret” en “Met deze voorstelling kan Thijs het land veroveren, omdat het alle noodzakelijke ingrediënten heeft voor topcabaret”. Theaterkrant noemt Van de Meeberg een aanstekelijk theatermaker: “Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft”. Ook Cabaret.nl is met vier sterren enthousiast en meent dat hij andermaal bewijst tot de eredivisie van het Nederlandse cabaret te horen.