Tommie & Tom Poes (4+)

De Toren van Geluid
zondag 21 oktober 2018 11:00 uur
€ 7,50
Theaterzaal
  • Jeugd

Illustratie: Marten Toonder

Een kleine, sfeervolle voorstelling voor kleuters, hun ouders en natuurlijk voor oma en opa!

Tommie blijft slapen bij opa. Overal liggen grote vellen papier, proppen en stiften. Hij is aan het tekenen, net zoals opa altijd doet. Plotseling ziet Tommie een vreemd papier uitsteken uit de oude boekenkist. Het is een tekening van… Tom Poes! Tommie is nieuwsgierig naar deze poes met dezelfde naam en ontdekt in de kist nog veel meer tekeningen die samen een spannend verhaal vormen. Een heel oud verhaal…

De tekeningen van Tom Poes zijn in deze vertelling de rode draad. Langzaamaan vult Tommie de gekleurde ruimte met de typische zwart-wit tekeningen van Marten Toonder. Op een interactieve manier worden de kinderen meegenomen in dit papieren avontuur langs oud en nieuw en gevoel en verstand. Zelfs de dwerg en de reuzen zijn van papier. En er wordt natuurlijk gezongen!

Met eenvoudige, doeltreffende middelen komt de oude Tom Poes weer verfrissend tot leven door de ogen van de moderne Tommie. Even wordt Tommie zelf de slimme trouwe stripheld die nergens bang voor is! De voorstelling is gebaseerd op het allereerste verhaal van Tom Poes: Het geheim der blauwe aarde, dat Marten Toonder in 1941 schreef als dagstrip voor De Telegraaf.

“De Toren van Geluid beschikt over de nodige professionaliteit… Een enkele acteur, vijf schildersezels, een grote kist en kleurige proppen papier, gebruikt als handpoppen, is voldoende om de fantasie van kinderen op gang te brengen en ze mee te voeren naar het bos van Tom Poes….je moet het maar durven…. Een hele prestatie…” (Toondertijd)

De Toren van Geluid
Sinds 2001 brengt De Toren van Geluid interactieve muziektheatervoorstellingen uit voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Door middel van toegankelijke voorstellingen, waarbij eenvoud en helderheid voorop staan, wil de theatergroep jonge kinderen laten kennismaken met theater en muziek. Ook worden er theater- en muziekworkshops gegeven.

Duur voorstelling: 35 minuten

Tags:

Er kunnen geen reacties achtergelaten worden.

Blijf op de hoogte

Volg ons via de RSS feed, Twitter en Facebook.
Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hier