Ton Meijer – Aadje piraatje viert feest (4+)

zondag 27 februari 2022 - 11:00 uur
€ 9,50
  • Jeugd
zondag 27 februari 2022 - 13:30 uur
€ 9,50
  • Jeugd

Beeld: Sieb Posthuma

Aadje, het liefste piraatje sinds tijden, mag dan wel opgroeien op zee en omringd worden door stoere piraten, hij moet net als iedereen zeven eetlepels vieze schildpaddensoep eten, zich goed wassen én leren zwemmen.

Samen met de kinderen gaat Ton Meijer op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Je leert ze allemaal kennen. Als echte piraten starten we met een zeebeenoefening op muziek van Richard Wagner. Ton vertelt over Aadje zijn verjaardag, deze vieren we samen zingend. Daarna zal Ton een tand laten trekken door het publiek, Aadje heeft namelijk last van een wiebeltand. En wat gebeurt er als we in een storm terecht komen…

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Aadje Piraatje in Gevaar van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Aadje Piraatje ontving in 2010 een Vlag & Wimpel voor de illustraties van Sieb Posthuma en een Zilveren Griffel voor de magnifieke tekst op rijm van Marjet Huiberts.

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek (jong en oud). Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Recensies

  • De schaterlachen van de kinderen. Ik zag ze zelden zo hard lachen!!! Geweldig! – De paradijsvogel in Vogelenzang
  • Dat was leuk en verfrissend. Nog een keer! – Nicolaas Beetsschool