Veronique Sodano Trio

Veronique Sodano is een zangeres die je gezien en gehoord moet hebben! Energiek, meeslepend en overweldigend. Groots en intiem tegelijk. Met een onaflatende hartstocht zuigt Veronique je mee in liedjes die je niet meer loslaten. Haar stem verleidt, maakt vrolijk, ontroert en geeft energie, heel veel energie.

In haar muziek is Veronique Sodano constant op zoek: naar schoonheid, naar hoe je energie in stugge woorden krijgt, naar hoe je muziek die niet commercieel is toch toegankelijk kan maken.

Ze stort zich moedig op de Nederlandse taal om haar te buigen, op te rekken, ritmischer en energieker te krijgen. Als ze zingt is dat altijd met de intentie zich volledig over te geven en de intimiteit met het publiek op te zoeken.

Veronique Sodano is half Italiaans half Nederlands. Geboren in Rome, opgegroeid in Nederland. Ze is cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, richting: Jazz-zang.

Samen met haar man David Lucas (saxofonist en componist) maakt ze muziek die een brug slaat tussen jazz, pop, samba en rock met soms verhalende, dan weer poëtische teksten in het Nederlands.

Recencie

  • “Haar diepe zwoele stem maakt dat het einde van ieder nummer alweer doet verlangen naar het volgende.” – Noord Hollands Dagblad