Meteen naar de inhoud

Wart Kamps

AWKWART

Wart’s leven is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Een anonieme date blijkt een vreselijke ex te zijn. Tijdens een goed gesprek op een feestje kijkt de ander al over Wart’s schouder of er een interessanter persoon in the house is.

Die eeuwige twijfel of hij nou wel of niet een wildvreemde met éxact dezelfde jas moet groeten?

Wart heeft een oplossing voor zichzelf bedacht en is er een meester in geworden: ongemak bestrijden met nóg meer ongemak. Dan zie je pas hoe mensen écht zijn. Lekker gênant.

Een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma over leven als mens tussen, met, zonder, dankzij of ondanks: andere mensen. Met liedjes en hier en daar misschien een gek dansje, want het moet wel showbizz blijven. Dit keer brengt hij zelfs een hoopvolle boodschap (is voor Wart ook nieuw).


Wart was bij het Theater Rotterdam (voorheen het RoTheater) te zien in diverse familievoorstellingen zoals ‘Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes en ‘De Zere Neus van Bergerac’. Ook was hij te zien in de rol van Bakker in ‘Into the Woods’ naast Lone van Roosendaal als Bakkersvrouw in een regie van Gijs de Lange en speelde hij zijn eigen solo ‘De Goede Richard III’.

Hij richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de groep Rooyackers, Kamps & Kamps op, waarmee ze in 1998 de jury – en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunstfestival wonnen. Hierna volgde 6 succesvolle voorstellingen met het trio. Daarna volgde nog 2 succesvolle voorstellingen als Kamps & Kamps.

Verder speelde hij o.a. in de series Van God Los (BNN, 2011) Dokter Tinus (SBS, 2016-2018) Mooiboys (VPRO, 2013), de films: Loenatik te Gek! (2014) en Bennie Stout (2011) en was hij onlangs twee seizoenen te zien als Kapitein Bram in de science fiction komedie bij de VPRO: Missie Aarde.

In seizoen 2018-2019 was hij te zien in ‘Hamlet, de familievøørstelling’ van Pieter Kramer en Don Duyns en in de musical: ’t Schaep met de 5 Pooten’ in het DeLaMar Theater, met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, John Buijsman en Ellen Pieters.

In seizoen (2019-2020) zal hij te zien zijn in ‘Repelsteeltje en de blinde prinses’ van Don Duyns bij Theater Rotterdam onder regie van Pieter Kramer. Ook later dat seizoen in ‘Mijn moeder is een Diva’, samen met Ellen Parren bij de Toneelmakerij in een regie van Paul Knieriem. Onlangs kwam de Netflix animatie film ‘The Willoughbys’ uit met Wart als de Barnaby tweeling. In seizoen 22/23 maakt Wart een eerst Cabaretsolo, getiteld ‘Awkwart’.

Foto: To Huidekoper

Datum

vrijdag 20 jan 2023
Geweest

Tijd

20:30

Prijs

€18.75
Genres
KAARTEN
pauzedrankje
(Tenzij anders aangegeven / assortiment: koffie, thee, pils, fris, wijn)